Infrabaker® staat voor het totale aanbod aan infrarood ovens ontwikkeld door Infrabaker International. De ovens zijn ontworpen om voedingsmiddelen te garen, te kleuren, te smelten, te desinfecteren en/of te rijpen. Infrabaker® is geschikt voor de bewerking van een brede range voedingsmiddelen zoals bacon, kipfilet, hamburgers, zalm, deeg, groenten, kaas... En met de allernieuwste ontwikkeling worden ook voor ronde producten de juiste resultaten bereikt.

stralers2

 

Het proces maakt geen gebruik van een medium zoals bakolie, hete lucht, stoom of thermische olie.

De directe opwarming van het product leidt tot minimale bakverliezen en in het algemeen tot een hoger bakrendement dan andere systemen. Opstart- en product wisseltijden bestaan praktisch niet. De infrarood stralers bereiken de juiste temperatuur in enkele seconden, het afkoelen gaat net zo snel. De stralers zijn zelfreinigend en optioneel kan een bandwasstation geïntegreerd worden. 

Infrabaker® staat voor hoog rendement, efficiënt energieverbruik, olievrij bakproces, constante product kwaliteit en een hoge flexibiliteit .

Deze flexibiliteit vertaalt zich ook naar het beschikbare aanbod: van vaste tot moduleerbare opstellingen en ‘custom’ oplossingen. (zie producten)

 

 

Search

18 June 2018

PRESS RELEASE - Wegra to launch new exhibition concept – Infrabaker International first to test

Lees meer...
15 March 2018

Infrabaker International introducing new design at Anuga Foodtec 2018

Lees meer...

 

12 September 2017

Solving the puzzle! Hybrid cooking techniques

Lees meer...

 

3 July 2017

No money...to waste!

Lees meer...